meldpunt

een MELDPUNT voor iedereen?               

een MELDPUNT voor iedereen?                

2012 Het 'Meldpunt voor iedereen' is mijn reactie op het 'Polenmeldpunt'. Ik verbaasde me over de (non) reactie van de premier, maar ik verbaasde me vooral over  de daarop volgende stilte vanuit de maatschappij.....Vandaar de 2 symmetrische bloempotten.  2 bloempotten waarachter we ons lekker kunnen verstoppen. 2 bloempotten Neerlands trots...............

2013 In oktober 2013 kreeg ik bijval van onze  nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer, die het politieke klimaat van Nederland  discriminatoir noemt. Als voorbeeld van racisme noemde de nationale ombudsman het ‘Polenmeldpunt’ van de PVV                                                                                                                     persbericht

2 bloempotten voor een raam.....


'een MELDPUNT voor iedereen?'                                                                                                                                  

Het 'Meldpunt' is opgebouwd uit 3 onderdelen:

1.website meldpunt (vanaf 23 april)

2. installatie/performance (8 mei 2012)

3. vervolg expositie Stadhuis Hengelo (20 augustus - 10 september 2012) OPENING 24 AUGUSTUS 16.00 - 17.00 uur

De installatie/performance doet mee aan 'De Ingreep een project van Ateliers '93 (A93) in de publieke ruimte. De vervolg expositie zal i.s.m. de 'Stichting Beeldende Kunst AG'  georganiseerd worden. 

NEDERLAND 2012                          

                       

 Oktober 2013

Het politieke klimaat van Nederland is discriminatoir. Dat zei de nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer in het tv-programma Buitenhof. En er wordt te weinig aan gedaan dat racisme aan te pakken.

Als voorbeeld van racisme noemde de nationale ombudsman het ‘Polenmeldpunt’ van de PVV, waarin Nederlanders werd verzocht overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen aan te geven. Hij laakte de houding van premier Mark Rutte (VVD) die vond dat het meldpunt niet onder zijn verantwoordelijkheid viel.                                                                                                                                                                                                                         

Comments